Hoe vaak sta je echt stil bij de zorg van kleding? Zelf deed ik dit weinig totdat ik merkte dat ik steeds vaker mijn meest favoriete items verpestte door ze met de verkeerde kleuren samen te wassen of door ze te heet te wassen. Bij mijn meest favoriete items kon je me meteen wegdragen….snik. Na een uitgebreid beraad van mams was ik helemaal bij en houd ik mij sindsdien aan haar wijze raad. Dit wil ik jullie niet onthouden #sharingiscaring ♥

Love ♥

Liefde voor de handwas. Handwas is een hele fijne manier van wassen van gekleurde en of bedrukte kleding omdat bedrukte kleding kleurstoffen bevat. Daarom is het voor je kledingstuk een aanrader om deze de eerste paar keer met de hand te wassen, in een badje van lauw warm water, met een zacht wasmiddel dat geschikt is voor wol en fijne stoffen. Later kan je de kleding in de wasmachine wassen (maar niet te heet). Zelf doe ik mijn shirts binnenstebuiten, in een waszakje, met dezelfde kleuren en dan max 30).

Time

Zorg ervoor dat je kleding binnenstebuiten draait voordat het de wasmachine ingaat. Dit is echt een aanrader om zo lang mogelijk van jouw bedrukking te kunnen genieten. De bedrukking blijft dan ook het meest beschermd. Probeer ook kleding met soortgelijk textiel te wassen. Als je dit niet doet maak dan zoveel mogelijk gebruik van een waszakje voor delicate kledingstukken. Die kan je al bij bijv. de Wibra, Zeeman, Amazon, Albert Heijn, Blokker en of Hunkemöller en nog veel meer webshops kopen. Vergeet niet kledingstukken met een rits dicht te ritsen om beschadiging te voorkomen.

Care

Wat wasmiddel betreft kun je het beste kiezen voor een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor jouw product. Waspoeder kan soms bedrukte kleding sneller vaal maken en reageert soms iets agressiever dan een vloeibaar middel. Ontwijk in ieder geval wasmiddel met bleek of andere chemische middelen. Gebruik geen wasverzachter omdat sommige wasverzachters gebruik maken van chemische bestanddelen die op den duur ervoor zorgen dat bedrukking los kan laten.

Not Hot!

Zoals jullie al weten leidt te heet wassen van kleding tot krimpen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Wij raden vanuit duurzaamheid sowieso niet aan warmer te wassen dan 30 graden, dit is niet alleen #♥ voor jouw bedrukte design maar ook nog een goed voor het milieu!

De droogtrommel en de strijkbout

Een echte aanrader is om na het wassen jouw kleding direct op te hangen op een droge schone plek in de schaduw, in plaats van de droogtrommel te gebruiken. Zo kan jouw kledingstuk op een natuurlijke manier drogen en heb je de minste kans op kreukels en blijft de bedrukking langer mooi. Bij voorkeur niet in de zon, omdat de kleur van het textiel anders mogelijk kan

verkleuren. Mocht je eventuele kreukels toch even licht willen strijken, dan is het afhankelijk van het type bedrukking of je deze wel of niet mag strijken. Dit staat aangegeven op de meegestuurde label. Zo is het bij digitale prints juist goed om direct op het product te strijken, hier leeft jouw print zelfs weer van op. Voor alle overige prints geldt: niet strijken, voorkom altijd dat je op de bedrukking strijkt. De plekken waar geen bedrukking zit kan je op de lichtste stand binnenstebuiten strijken, maar nooit direct op bedrukking! Leg hierbij altijd een theedoek op je bedrukking zodat de bedrukking altijd beschermd blijft.

Zorg goed voor elkaar

Zoë